
Bir çok firma, kişi, müteahhit vb yapmış veya yaptırmış olduğu yapıya korkuluk yaptırır. Yaptırırken ucuz seçenekleri seçer veya kaliteli olduğu için pahalı olanları da seçebilir. Ama sonuçta bir tercih yapar ve yapıdaki yaşam alanlarını güvenlikten yoksun bırakmaz. Ucuz yollu bile olsa seçenekleri sıfır güvenlikten ziyade binaya güvenlik unsurunu katmış olur. Bazıları korkuluk yerine beton ile örme veya başka başka yollarla çözüm bulurlar ama bu da görüntü kirliliği yaratmaktadır. Ama ne olursa olsun korkuluk ihmale gelmeyecek bir yapı unsurudur.


-Bariyerli bir korkulukta bariyer sayısı düşük tutulursa güvenlik zafiyeti doğar.
-Camlı bir korkulukta lamine tercih edilmezse kırılan cam tuz buz olabilir ve bundan güvenlik zafiyeti doğabilir. Diğer camlar da genelde hemen kırılmazlar. Yanlış anlama olmasın. Çok ince tercih edilirse masraf azaltmak adına o zaman sıkıntı olabilir.
-Kullanılan alüminyum malzemenin et kalınlığıfiyat performans açısından dengesizlik yaratır. Et kalınlığı düşük olan malzeme erken yıpranabilir ve vida tutmayabilir. Korkuluk güç uygulandığında dayanamayabilir.
-Maliyet azaltmak için “buraya korkuluk küpeşte yaptırmaya gerek yok” diye düşünüldüğünde güvenlik zafiyetine neden olunmuş da olabilir. Bu konuda iyi bir etüt her zaman şarttır.
Evet! Korkuluk gerektiren mekanlarda korkuluk mutlaka olmalı. Korkuluk olmalı ve kalitesi de belirli bir düzey altında olmamalı. Aksi takdirde dayanamayan korkuluk ölümlere ve yaralanmalara engel olacağı yerde iyi bir sebep olur.
Korkuluk çeşitleri aşağıdaki gibidir.
- Alüminyum Korkuluk (alüminyum da paslanmaz bir malzemedir)
- Ferforje Korkuluk (demir)
- Plastik Ferforje (modül-sert plastik-dayanıklı)